Activitate

UVSAR se implica activ in societatea civila prin programele sale operationale si sociale. In parteneriat cu Directia Camine, Cantine si Proiecte Studentesti din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati, UVSAR a deschis primul punct de prim ajutor premedical intr-un campus universitar, asigurand astfel asistenta pentru cei aproximativ 3000 de studenti, 10 agenti economici locali, 1 cantina si 2 scoli.

De la inaugurare, PPA (Punctul de Prim Ajutor) a asigurat asistenta pentru 900 de persoane , peste 20% din cazuri fiind urgente majore unde voluntarii UVSAR au intervenit pana la sosirea echipajelor de urgenta. PPA este in prezent asigurat de 250 voluntari care efectueaza ture in regim de garda si isi desfasoara activitatea sub atentia unui medic coordonator.

Totodata UVSAR ofera asistenta logistica si operationala pentru asigurarea asistentei premedicale pentru traseele montane din Muntii Macinului, Judetul Tulcea si totodata are dispuse formatiuni de interventie pentru judetele Galati, Braila, Vrancea si Municipiul Bucuresti. Organizatia noastra are in derulare proiecte de formare continuua in domeniul situatiilor de urgenta, atat pe plan national cat si pe plan international prin parteneriatele strategice cu membri International Disaster Emergency Response Network.

Instruire gratuita

UVSAR ofera cursuri gratuite pentru parteneri si institutii publice. Pana in prezent, la nivelul Judetului Galati, personalul UVSAR a instruit peste 3000 de persoane.

Aplicatii

UVSAR organizeaza anual sesiuni de pregatire în Situatii de Urgenta sub emblema INTERNATIONAL SEARCH AND RESCUE DAYS, exercitii ce au ca si scop punerea in evidenta a capacitatii de interventie a membrilor UVSAR.

Social

Ne implicam in comunitatea noastra prin actiuni socio-umanitare atat in mediul urban cat si in cel rural. Pana in prezent UVSAR a donat cu ajutorul partenerilor sai alimente si bunuri in Municipiul Galati si Judetul Galati.

Prim Ajutor

La solicitare, UVSAR pune la dispozitie personal voluntar instruit in prim ajutor si echipe specializate coordonate de medici in caz de evenimente de amploare cu un numar mare de participanti.

Specializare

Personalul voluntar UVSAR este specializat in situatii de urgenta, prim ajutor, salvare montana, salvare fluviala (inclusiv salvamari si scafandri profesionisti) si prim raspuns in caz de dezastre.

Interventie

Asociatia noastra are incorporat un detasament pentru a raspunde permanent la situatii de urgenta atat national cat si international. Detasamentul este format din 30 de salvatori titulari cu multiple specializari.