Activitate

Asociatia pentru Instruire in Situatii de Urgenta – UVSAR Galati se implica activ in societatea civila prin programele sale operationale si sociale. In parteneriat cu Directia Camine, Cantine si Proiecte Studentesti din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati, UVSAR a deschis primul punct de prim ajutor premedical intr-un campus universitar, asigurand astfel asistenta pentru cei aproximativ 3000 de studenti, 10 agenti economici locali, 1 cantina si 2 scoli.

De la inaugurare, PPA (Punctul de Prim Ajutor) a asigurat asistenta pentru 900 de persoane, peste 20% din cazuri fiind urgente majore unde voluntarii UVSAR au intervenit pana la sosirea echipajelor de urgenta. PPA este in prezent asigurat de  voluntari care efectueaza ture in regim de garda si isi desfasoara activitatea sub atentia unui medic coordonator sau in absenta acestui a unui asistent medical licentiat.

Totodata UVSAR ofera asistenta logistica si operationala pentru asigurarea asistentei premedicale sau alte situatii speciale, exemplu fiind pandemia generata de noul Coronavirus, cand UVSAR a implentat Centrul de Monitorizare si Comunicare in mai putin de 24 de ore de la solicitare. UVSAR are in derulare proiecte de formare continuua in domeniul situatiilor de urgenta, atat pe plan national cat si pe plan international prin parteneriatele strategice cu membri International Disaster Emergency Response Network.

Instruire gratuita

UVSAR ofera cursuri gratuite pentru parteneri si institutii publice. Pana in prezent, la nivelul Judetului Galati, personalul UVSAR a instruit peste 3000 de persoane. Programa fiind coordonata de personal formator acreditat.

Aplicatii

UVSAR organizeaza anual sesiuni de pregatire în Situatii de Urgenta sub emblema INTERNATIONAL SEARCH AND RESCUE DAYS, exercitii ce au ca si scop punerea in evidenta a capacitatii de interventie a membrilor UVSAR.

Social

Ne implicam in comunitatea noastra prin actiuni socio-umanitare atat in mediul urban cat si in cel rural. Pana in prezent UVSAR a donat cu ajutorul partenerilor sai alimente si bunuri in Judetul Galati, cele mai mari contributii fiind in perioada pandemiei Covid-19.

Prim Ajutor

La solicitare, UVSAR pune la dispozitie personal voluntar instruit in prim ajutor si echipe specializate coordonate de medici sau asistenti medicali in caz de evenimente de amploare cu un numar mare de participanti.

Specializare

Personalul voluntar UVSAR este specializat in situatii de urgenta, prim ajutor, salvare montana, salvare fluviala (inclusiv salvamari si scafandri profesionisti) si este pregatit sa intervina in caz de dezastre sau calamitati.

Interventie

UVSAR are incorporat un detasament pentru a raspunde permanent la situatii de urgenta atat national cat si international. Detasamentul este format din 30 de salvatori titulari cu multiple specializari si raspunde la solicitarea autoritatilor locale sau centrale in functie de situatia de risc.