Strada Episcop Melchisedec Ștefănescu 1

info@uvsar.ro

}

Program: Luni – Vineri: 09:00 – 17:00

}

Program:

Luni – Vineri: 09:00 – 17:00
w

Corespondență:

info@uvsar.ro

Adresa

Strada Episcop Melchisedec Ștefănescu 1

Cine suntem?

Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență – UVSAR Galați s-a constituit pentru a răspunde problematicii cooperării internaționale între organizațiile non guvernamentale cu obiectiv principal Salvarea de Vieți Omenești.

Rolul organizației este să construiască platforme, să implementeze proiecte după modelul european și să creeze o structură non-guvernamentală complementară instituțiilor statului destinate intervenției într-o situație de urgență, pentru a răspunde atât național cât și internațional.

În prezent UVSAR beneficiază de o tehnică de intervenție conform standardelor în vigoare, având o dotare individuală pentru 100 de persoane și 3 autospeciale de intervenție. Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență – UVSAR Galați totodată a instruit peste 3000 de persoane în prim ajutor și prim răspuns în cazul situațiilor de urgență cu ajutorul partenerilor săi Nilufer Aramă Kurtarma și URSA Turcia.

În prezent, în cadrul International Disaster Emergency Response Network (IDERN), membri provin din Uniunea Europeană, Turcia și China, urmând că până la sfârșitul anului 2024, rețeaua să atingă un număr de 20 de organizații partenere cu capacități de prim răspuns în cazul unor dezastre majore.

Scopul IDERN este de a asigura asistență de urgență, în cooperare cu membrii IDERN la orice eveniment internațional de risc major și stabilirea de relații între ONGuri ce au ca misiune salvarea de vieți omeneti.

Rolul principal al IDERN este de a organiza anual sesiuni de pregătire în Situații de Urgență sub emblema INTERNATIONAL SEARCH AND RESCUE DAYS, exerciții ce au ca și scop punerea în evidență a capacității de intervenție a membrilor IDERN și de a ajuta la îmbunătățirea tehniciilor și a timpului de răspuns în cazul unor dezastre sau calamități.

COVID-19 și perioada pandemiei

În perioada pandemiei generate de noul Coronavirus, UVSAR Galați a înființat un centru de monitorizare a persoanelor aflate în carantină și izolare la domiciliu pe fondul pandemiei de coronavirus.

Voluntarii au ținut legătura cu sutele de persoane din Galați aflate în această situație și au transmis informațiile obținute autorităților județene. În perioada imediat următoare, UVSAR continuă să ajute personale aflate în dificultate prin alocarea de produse alimentare prin intermediul partenerilor săi.

În perioada 01.03.2020 – 25.05.2020, UVSAR a acordat asistentă umanitară și suport logitisc unui număr de aproximativ 3600 de persoane de pe teritoriul Județului Galați.

Razboiul din Ucraina și criza refugiaților

În urma războiului început în Ucraina, UVSAR Galați s-a ocupat de la bun început de refugiați, oferindu-le sub parteneriatul și supravegherea Universității din Galați camere temporare în căminul C din campusul studențesc, suport medical, mancare calda, aproape toate cele necesare pentru un trai confortabil.

Am reușit să le punem la dispoziție prin donații și nu doar toată hrana necesară atât copiilor, cât și adulților, haine, produse de igienă, unele dintre ele fiind depozitate cu ajutorul voluntarilor noștri în sala de sport din căminul D, dar le-am aprovizionat și cu unele camere din căminul C cu diferite produse precum Camera 001 cu produse de igienă pentru toate vârstele, Camera 002 cu alimente și frigider, Camera 003 o farmacie locală și din camera 004 cu produse pentru micul dejun.

UVSAR Galați a pus la dispoziția refugiaților traducători voluntari pentru a ne ajuta să comunicăm mai ușor cu aceștia pentru orice problemă, fie ea medicală sau de altă natură. Dar nu ne-am oprit doar la asta.

În luna Iunie, cu sprijinul Mobile Medics International, echipa UVSAR a venit cu inițiativa de a face expediții cât mai des în Ucraina pentru a ajuta spitalele cu produse medicale, pentru a da o mână de ajutor medicilor care se luptă, să facă față situației actuale și să fie solidar cu poporul ucrainean și, de asemenea, să instruiască civilii și personalul militar cu privire la utilizarea echipamentelor de prim ajutor de calitate militară.

Le-am asigurat și transporturi la Isaccea pentru cei care doreau să se întoarcă acasă sau la gară pentru a merge mai departe spre București. După aceste expediții ne-am dat seama cât de gravă este situația și am decis să ajutăm în continuare pentru că acesta este scopul nostru față de oameni, să îi prevenim din situații mai dificile și să le oferim un mediu de viață sănătos.

Pentru aceasta, în momentul actual avem în dezvoltare un centru mobil de comandă pentru expediții în Ucraina, un echipament tehnic cel mai necesar pentru a oferi cazare rapidă în corturi și totodată de a asigura toată tehnica individuală personalului nostru din zona operațională.

Vă stăm la dispozitie.

Ne puteți apela de Luni până Vineri între orele 09:00 – 17:00 sau contacta pe adresa de email info@uvsar.ro.

În cazul unor situații urgente, apelați numărul 0336 914.

Atenție! Numărul UVSAR 0336 914, este un număr de urgență propriu.

A nu se confunda cu numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Strada Episcop Melchisedec Ștefănescu 1

Telefon: +4 0336 401 480 / 0336 914

CAPTCHA image